EL CLUB BÀSQUET SUECA-COPYMAT CAMPIÓ INFANTIL IR ZONAL DAVANT EL C.B. GENOVÉS 64-59

El C.B. Sueca Copymat es proclamà campió Infantil Masculí IR Zonal en una final vibrant, davant un equip que lluità fins l'últim segon, el C.B. Genovés, per 59-64. L'encontre es disputà a Benifaió (on es desplaçaren més d'un centenar d'aficionats i aficionades suecanes), que acollí les finals de la Federació Autonòmica de Bàsquet (l'altra seu fou a Ondara). Els suecans eixiren més concentrats, i així amb una forta defensa i fàcils contraatacs, aconseguien un parcial de 9-2 als 5 primers minuts (recordem que en la categoria infantil es juguen 8 temps de 5 minuts). El Genovés reaccionà amb les rotacions i parà l'anotació suecana: 15-10 (m.10). La gran actuació del capità del Genovés, autor de 28 punts, equilibrà el partit al minut 15: 17-17. La resposta vingué de dos jugadors clau dels suecans, com Carles Grau, màxim anotador del partit (29 punts) i Pere-Joan dominador sota els taulers. I així s'arribà al descans amb 30-25. A l'inici de la segona part es mantenia la diferència a favor dels suecans, amb una gran concentració i impedint la reacció del Genovés, minut 25: 39-33. Els següents 5 minuts foren els millors dels suecans, amb aportacions de tots els jugadors, com la de l'aleví Carles Marin, i amb un parcial de 8-3 (que hagués pogut ser major d'estar més encertats en els llançaments lliures), s'aconseguia un clar avantatge: 47-36 (m.30). Diferència que semblava definitiva quan tres minuts més tard el marcador era de 56-39. Als dos minuts següents aparegueren els nervis, les imprecisions, no s'encertaven els llançaments lliures (0 de 4), i és clar la reacció del Genovés que no donava el partit per perdut i aconseguí un parcial de 0-11 (56-50). Els últims cincs minuts foren emocionants, amb les dos aficions animant els joves jugadors, i cada jugada podia ser definitiva, a més de les personals. Les primeres jugades reflectien el nerviosisme i s'anotava poc: 57-52 (a falta de menys de 3 minuts). Els de Genovés aconseguien retallar les diferències a falta de menys d'un minut: 59-57, però una cistella de Carles Grau tornava la tranquil·litat als suecans: 61-57; una nova cistella del Genovés, a falta de pocs segons: 61-59. La cistella de l'aleví Carles Marin i el llançament lliure de Victor donaven la victòria al C.B.Sueca-Copymat per 64-59 en una gran final i dos grans rivals que han hagut de recórrer un llarg camí per ser dignes finalistes. Enhorabona!
Jugaren: Jugadors i anotadors: Adrià (1), Quique (4), Carles Marín (8), Carles Grau (29), Pere-Joan (9), Noé (4), Víctor (3), Sergi (2), Pau, Joel i Miguel (2) . Entrenador: Raül Matoses. Delegat: Paco Colechá. Segon entrenador: Moisés Sancho. No jugaren per lesió: Daniel i David.